Utomhusmattor

Utomhusmattor för terrass, veranda, balkong

Om du väljer en traditionell matta när du inreder din terrass kommer du att stå inför en svår kamp mot smuts och fukt, och chanserna att vinna är inte särskilt goda. Det betyder dock inte att för att undvika liknande problem måste du överge dina planer omvarm och behaglig golvytapå vilken du kan gå bekvämt även om du är barfota. Hur väljer man den perfekta balkongmattan eller utomhusmattan för din trädgård? En terrass eller balkong är inte de bästa platserna för en matta. Fukt, damm, pollen, insekter, lera eller solljus är bara några av de faktorer som negativt påverkar deras tillstånd. För att undvika problem som blekning, mekanisk skada, mögel eller envis smuts så är det värt att välja modeller vars egenskaper tillåter utomhusbruk. Dessa krav uppfylls särskilt av utomhusmattor gjorda av polypropen: deras utseende och textur är bedrägligt lika traditionella mattor. Däremot är de lätta att hålla rena, vilket är av stor betydelse om vi ska gå med skor på terrassen. Mattor gjorda av polyesterväv är belagda med skummad PVC och ser bra ut. Vi erbjuder ett brett utbud av mönster i både dämpade färger och i livliga, mättade färger.

De viktigaste egenskaperna med en utomhusmatta

Viktigt är att en utomhusmatta av polyesterväv inte bleknar när den utsätts för solljus och behåller sitt vackra utseende under lång tid. Den absorberar inte heller fukt och torkar mycket snabbt efter tvätt. Detta material kännetecknas också av allergivänliga egenskaper. Mikroorganismer och kvalster kan inte utvecklas på ytan, vilket är mycket viktigt i en fuktig och inte alltid ren miljö. Den släta ytan på balkongmattor orsakar inga problem när det gäller rengöring, det räcker att torka av med en fuktig trasa och ett milt rengöringsmedel. Detta gör också att bakterier, svampar eller kvalster inte kan utvecklas och det inte samlas sand, lera och pollen. En PVC-matta är resistent mot fukt och mekaniska skador och är dessutom behaglig att röra vid – så du kan gå på den barfota.

Val av en balkongmatta - modern eller traditionell?

En matta för balkong eller terrass måste inte bara vara slitstark, utan också funktionell. Dess visuella egenskaper är lika viktiga. Lyckligtvis blir det inte svårt att hitta rätt mönster. Oavsett om du är intresserad av moderna, geometriska mönstersom kommer att passa till skandinaviska möbler, eller rustika förslag – du kommer säkert att hitta något för din heminredning. När du väljer vinylmattor, kom ihåg att inreda terrassen till en slags förlängning av vardagsrumsinredningen, vilket är i linje med de senaste inredningstrenderna. En annan, lika populär trend att arrangera balkonger och terrasser är boho stildär vinylmattor kommer att se originella ut och glädja med sina färger, inte bara hushållsmedlemmar utan också gäster. I vårt erbjudande hittar du olika mönster och färger, tack vare vilka du säkert kommer att välja din favoritmatta för balkongen.