Vinylmattor, PVC mattor

Dekorera din inredning med en praktisk vinylmatta

Vinylmattor är helt tillverkade av plast. Deras innehåll består mest av PVC-fibrer. Dessutom, några procent av materialen är syntetiska fibrer som ansvarar för deras vidhäftning. Detta, i kombination med avsaknaden av borst, innebär att det inte finns några förutsättningar för dammackumulering och utveckling av patogena mikroorganismer på deras yta. Därför kan de med framgång användas i rum där vistas små (och inte bara) allergiker. Det finns inte heller några skadliga ftalater i dessa typer av mattor.

Vinylmattor - perfekta för de yngsta

En slät yta av en vinylmatta är också mycket lätt att rengöra - denna fördel kommer säkert att uppskattas av småbarnsföräldrar. Smuts tränger inte in i mattans struktur utan stannar kvar på dess yta. För att bli av med den, räcker det att torka av mattan med en trasa indränkt i en vattenlösning med ett milt rengöringsmedel. Undvik dock starka rengöringsmedel som kan skada ytan på mattorna. En annan fördel som är viktig för föräldrar är hög motståndskraft mot mekanisk skada. Vinylmattan är resistent mot stampande barnfötter och repor orsakade oavsiktligt av att tunga föremål släpats. En vinylmatta kommer säkert att passa perfekt in i inredningen av ett barnrum, på grund av mångfalden av design, varav en stor del skapades med tanke på de yngsta. Dessutom finns dessa mattor ofta i fantasifulla former som kommer att tilltala dina barn.

Ett modernt tillbehör i form av en matta

Vinylmattor kommer också att fungera bra i andra delar av huset. Bland dem hittar du mönster som passar perfekt till inredningen i ett modernt vardagsrum eller ett tonårsrum. Den breda färgpaletten, de geometriska, minimalistiska mönstren och tillgången till olika format gör dem till ett idealiskt komplement till rum som är inredda i linje med moderna designtrender. PVC-skyddsmattor kan med framgång användas som köksmattor. Här är fuktbeständighet och enkel rengöring avgörande. Även de mest envisa fläckarna från fruktjuicer, såser eller fett kan enkelt tas bort med en vanlig trasa och rengöringsmedel som finns i alla hem. Det är värt att välja en sådan matta för köket, särskilt eftersom det finns en hel del mönster som är inspirerade av den rika, kulinariska världen i vårt erbjudande. Du kommer inte heller ha några problem att välja rätt mönster för ditt badrum. Här kommer du förutom vattentäthet och lättskötthet också att uppskatta badrumsmattor på grund av sådana egenskaper såsom halkmotstånd och stabilitet. Listan över rum där du kan använda vinylmattor slutar inte här. Hållbarheten, den enkla rengöringen och det breda utbudet av mönster gör dem till ett utmärkt tillbehör i en hall, korridor eller förråd. En utomhusmatta fungerar utan problem även i ett pannrum, garage och i en källare. Utomhusmattan tillverkades av ett obrännbart material,och avlagringar från en panna är lätt att rengöra.