Utomhusmattor – vad ska du tänka på när du köper en matta till balkong, terrass och trädgård? En praktisk miniguide
Jan, 11 2023   |   Trender och inspirationer

Utomhusmattor – vad ska du tänka på när du köper en matta till balkong, terrass och trädgård? En praktisk miniguide

Vackra och originella mattor har alltid varit eftertraktade i våra interiörer. Förutom sina estetiska egenskaper ger dessa tillbehör en känsla av komfort till våra fötter. Det är inte annorlunda när det gäller utomhusmattor. Därför är det inte längre förvånande att de inte bara är välkomna på terrassen, verandan eller balkongen, utan också allt vanligare i trädgården. Utomhusmattor köps oftast i samband med några andra inköp - t. ex. möbler eller växter för trädgården. Och det är just de sistnämnda produkterna som tar mest tid att välja. När det gäller val av mattor fokuserar de flesta av oss på färg, mönster och storlek i första hand , medan de praktiska funktionerna hamnar i bakgrunden. Så vad ska du tänka på när du väljer rätt utomhusmatta? Hur väljer vi en matta som kommer att vara med oss under många säsonger? Ta reda på svaren på de viktigaste frågorna och välj rätt.

Är en matta på balkongen och terrassen en bra idé?

Balkong, terrass, trädgård är alla de platserna som vi förknippar med trevliga stunder av avkoppling. Oavsett om vi träffar våra nära och kära där eller om vi själva tillbringar mycket tid där, för att koppla av med en kopp kaffe eller en bra bok - vi måste se till att dessa platser också ser lika vackra ut som resten av vår inredning. Snygga möbler och blommor – detta är grunden för inredningen, som är bra att komplettera med en modern och praktisk matta. Utbudet av utomhusmattor är enormt, alltifrån mönster och färger till vikter och storlekar. I motsats till vad man kan tro, uppfyller de flesta vackert presenterade mattor inte grundläggande och praktiska funktioner, som till exempel. hållbarhet och motståndskraft mot fukt och smuts.

Utomhusmattor – vad ska du tänka på när du köper en matta till balkong, terrass och trädgård

Dekorera din terrass med en snygg och funktionell vinylmatta

Fula golv och betongplattor på balkongen eller terrassen är de vanligaste skälen till att köpa en matta. Den kommer också att vara användbar när vi tillbringar mycket tid utomhus med våra vänner och barn. Vi måste trots allt se till att det inte bara är trevligt och mysigt, utan även ta hänsyn till praktiska aspekter. Varför är det just vinylmattor som blir en succé??! Svaret är enkelt – de kombinerar högsta tillverkningskvalitet, medan de fantastiska färgerna och motiven ger en vacker finish.

Mått, färg, mönster, material... – vilken matta ska man välja?

Din sökning bör börja med materialet som mattan är gjord av. Forum det första avråder vi från att köpa mattor till balkongen eller till trädgården som är gjorda av naturfibrer. De är inte resistenta mot väderförhållanden (varma dagar eller regn), och detta är en nyckelfunktion som vi bör vara uppmärksamma på när vi väljer en matta för utomhusrum. Vi råder dig att välja mattor som innehåller plast, t.ex. kombination av polyester belagd med skummad PVC. PVC-mattor är resistenta inte bara mot väderförhållanden, utan också mot mekaniska skador. Dessutom kommer vi inte att ha några problem att snabbt och effektivt rengöra smutsen från deras yta. Förutom kvaliteten stöds deras val av det faktum att de är behagliga att röra vid – vilket säkert ger avslappning och avkoppling för våra fötter – ochatt de har ett brett utbud av färger och mönster.

Utomhusmattor – vad ska du tänka på när du köper en matta till balkong, terrass och trädgård

Originalitet och tidlöshet

Att lägga en matta i trädgården eller på balkongen ska inte vara något problem. Du kan arrangera en liten del av den fria ytan bland annat vid loungemöblerna och under blomkrukorna eller att täcka hela golvet. Allt beror på det utrymme som redan finns och på dina egna preferenser. Det är dock det breda utbudet av mönster och färger som kan göra dig förvirrad. Vi har ett val originella geometriska, orientaliska och marockanska mönster samt boho. Vinylmattor i vintage stil och loft stil är också mycket populära. Om du gillar ovanliga och färgglada mönster kan du säkert hitta något som faller dig i smaken. Och om du vill lugna ner ditt färgstarka utrymme lite, välj en enhetlig matta. Kom bara ihåg att vinylmattan måste matcha övriga dekorationer och möbler på terrassen.

Vet du redan vilken matta som fungerar på altanen och balkongen? Gå till webbplatsen Decormattor.se och se vilka andra tillbehör som kan ge karaktär till din interiör.